Šviežia lašiša su citrina ir česnaku

Šviežia lašiša su citrina ir česnaku
Ingredientai:
- Druska ir juodieji pipirai
- 400 g lašišos filė
- 2 citrinos skiltelės
- 1 arbatinis šaukštelis medaus
- 1 česnako skiltelė
Paruošimas:
Lašišos filė nuplaukite, išimkite kaulus, nulupkite odą ir supjaustykite į keturias dalis. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Marinatas:
Marinatui citriną nuplaukite, nutarkuokite žievelę ir iš pusės citrinos išspauskite sultis. Česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Dubenyje sumaišykite citrinos žievelę, citrinos sultis, česnaką, medų ir alyvuogių aliejų. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Lašišą įtrinkite marinatu ir pamarinuokite šaldytuve 30 minučių.
Kepimas:
Lašišos filė sudėkite ant į karšto oro gruzdintuvę.
Nustatykite temperatūrą iki 200 ℃ ir laiką iki 7 minučių, tada paspauskite Start/Pause.
Patarimas:
Pasirinkite funkciją „Air Fry“, nustatykite temperatūrą iki 200 ℃ ir laiką iki 6 minučių (plonesnei filė) arba 8 minutes (storesnei filė), tada paspauskite Start/Pause.
Pastaba: Bendras kepimo laikas priklausys nuo lašišos storio. Geriausias būdas sužinoti, ar lašiša iškepta, – patikrinti vidinę temperatūrą maisto termometru, kol ji pasieks 60 ℃.
Patiekimas:
Išimkite lašišą, kai jos viršus taps aukso rudos spalvos ir pradės šiek tiek byrėti. Patiekite su citrinos skiltelėmis.
Skanaus! 🍽️