Gruzdintos grybų kepurėlės su šonine (karšto oro gruzdintuvėje)

blog_img1

Ingredientai:

  • 8 dideli pievagrybiai
  • 8 plonos riekelės šoninės
  • 50 g tarkuoto sūrio (cheddar arba mozzarella)
  • 1 skiltelė česnako (susmulkinta)
  • 1 valg. š. grietinės arba kreminio sūrio
  • ½ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 valg. š. smulkintų krapų arba petražolių

Gaminimas:

  1. Nuvalykite pievagrybius ir atsargiai išimkite jų kotelius.
  2. Sumaišykite tarkuotą sūrį, česnaką, grietinę (arba kreminį sūrį), druską, pipirus ir žalumynus.
  3. Įdėkite sūrio masę į kiekvieną grybų kepurėlę.
  4. Apvyniokite kiekvieną grybą šoninės riekele ir tvirtai užfiksuokite dantų krapštuku.
  5. Dėkite į karšto oro gruzdintuvę ir kepkite 190°C apie 10 minučių, kol šoninė taps traški, o įdaras išsilydys.

Prenumeruokite naujienlaiškį ir gaukite papildomą -5% nuolaidą