fbpx

Ispaniška bulvių tortilja

receptai su gruzdintuve

Jums reikės:

  • 5-6 bulvių
  • 4-5 kiaušinių
  • Žiupsnelis druskos

Bulves smulkiai supjaustome ir dedame į gruzdintuvę. Parenkame bulvyčių kepimo programa ir apkepame. Jei dėsite mažesnį kiekį, būtinai stebėkite, kad neperkeptų.
Kol bulvės kepa, mušame kiaušinius į indą, beriame žiupsnelį druskos ir gerai išplakame. Išimame apkeptas bulves ir supilame į kiaušinių plakinį. Viską gerai išmaišome ir atgal į gruzdintuvę. Kepame apie 10 – 15 min. Štai ir viskas, tortilja paruošta. Patiekiame su majonezu ir baltos duonos riekele. Ispanai labai mėgsta šį patiekalą. Dažniausiai valgo pusryčiams su prancūzišku batonu.

 

 

Traškūs vištienos kepsneliai

Jums reikės šių ingredientų:

  • vištienos krūtinėlės
  • kiaušinio
  • maltų džiuvėsėlių
  • druskos bei pipirų pagal skonį

Krūtinėlę supjaustome juostelėmis, apibarstome druska ir pipirais. Galima įspausti šiek tiek citrinos sulčių. Mėsa bus minkštesnė. Šiek tiek palaukiame kad įsigertų prieskoniai. Išplakame kiaušinį ir jame apvoliojame vištienos juosteles. Tada dedame į indą su džiuvėsėliais ir vėl apvoliojame. 

Kepame karšto oro gruzdintuvėje apie 20 minučių, nors galite juos laikyti ilgiau, jei manote, kad jie nėra pakankamai auksiniai.

 

Spurgos be aliejaus

karšto oro gruzdintuvė

Jums reikės šių ingredientų:

  • 500 gramų miltų
  • 100 gramų cukraus
  • 25 gramai mielių
  • 55 gramai sviesto
  • 240 mililitrų vandens
  • 3 kiaušinių tryniai
  • Pasirinktinai – vanilės esencija

 

Ištirpiname mieles vandenyje ir sumaišome su miltais ir cukrumi, dedame kiaušinių trynius. Dedame šiek tiek vanilės esencijos, kuris spurgoms suteiks ypatingą aromatą. Toliau pilame ištirpintą sviestą ir minkome mišinį taip, kad jis nebeliptų prie pirštų ir indo. Baigus gaminti tešlą turėsite valandą palaukti, kol tešla ims kilti. Kai jau tešla pakils, iškočiojame ją maždaug 1 cm storio ir formuojame spurgas. Gruzdintuvę be aliejaus įkaitiname iki 180º, dedame spurgas ir kepame iki kol taps auksinės spalvos. Iškepusias ir šiek tiek atvėsusias spurgas galime glazūruoti cukrumi, šokoladu ar bet kuo, kas jums labiausiai patinka.

Kvapnus kakavinis pyragas

Jums reikės:

  • 6 vidutiniai kiaušiniai
  • 2 puodeliai cukraus
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • kepimo miltelių
  • kakavos

Pirmiausia atskiriame kiaušinių trynius, baltymus suplakame iki standumo ir sudedame trynius. Tuomet toliau plakdami dedame cukraus ir, jei norite, pagardinkite mišinį vanilės esencija. Tada išsijojame kvietinius miltus ir mieles, įmaišome į kiaušinių ir cukraus mišinį ir plakame iki vientisos masės. Galiausiai dedame kakavą.
Į gruzdintuvės kepimo indą dedame kepimo popierių. Popierių galima patepti trupučiu sviesto, kad jis nepriliptų.
Galiausiai supilame mišinį į gruzdintuvės indą, kuris anksčiau buvo pašildytas 3 minutes, ir dedame jį į gruzdintuvę. Užprogramuojame gruzdintuvės laiką iki 50 minučių ir 140º laipsnių temperatūrą ir laukiame, kol iškeps.

karšto oro gruzdintuve kaina

O ką Jūs gaminate su karšto oro gruzdintuve? Pasidalinkite čia savo receptais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *